חדש! שירות משלוחים מהיר גם באזור חיפה והקריות, ירושלים ואזור ב"ש 🚚 - משלוח חינם ברכישה מעל 199 ₪

מתכון לעוגת שכבות של שמרים ושוקולד

 

עוגת שכבות של שמרים ושוקולד

מרכיבים

לבצק (יש להכין יום אחד מראש):

  • ⅔ 3 כוסות קמח
  • ⅓ כוס חלב
  • ⅓ כוס שמנת מתוקה
  • כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 3 כפות מים
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 150 גרם חמאה
  • קורט מלח


למלית:

  • ⅞ כוס שמנת מתוקה
  • 1 (190 גרם) כוסות שוקולד מריר קצוץ
  • ⅓ 1 כוסות ממרח אגוזים־שוקולד (רצוי "נוטלה")
  • 400 גרם ריבת שזיפים או ריבת תות
  • 7 כפות חמאה
  • ⅓ כוס אבקת קקאו
  • תבנית טפלון 20X20 ס"מ



אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערה של מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, החלב, השמנת, הסוכר, הביצים, המים והשמרים ומעבדים במשך 10 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עד לקבלת בצק חלק וגמיש — 15-10 דקות.
  2. מכסים במגבת מטבח ומניחים לשעה במקום קריר. כעבור שעה מכניסים את הקערה למקרר לשעה נוספת. הופכים את הבצק ומחזירים למקרר לשעתיים נוספות. הופכים שוב ומחזירים למקרר ל־ 12 שעות לפחות.
  3. מכינים את המלית: בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את השמנת לרתיחה. בקערה גדולה וחסינת חום שמים את השוקולד ויוצקים עליו את השמנת החמה. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס וטורפים היטב. טורפים פנימה את יתר חומרי המלית וממשיכים לטרוף עד לקבלת קרם אחיד לחלוטין.
  4. מחממים את התנור ל־ 160 מעלות. על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 20X20 ס"מ ובעובי כ־ 3 מ"מ. מורחים שכבה נדיבה של מילוי על גבי הבצק. מגלגלים את הבצק לגליל מהודק, מכיוון הגוף והלאה. מניחים את הגליל בתבנית טפלון בגודל 20X 20 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים עד שהעוגה תופחת ועד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט נקי — כ־ 40 דקות.

זמן הכנה: 12:30 שעות
זמן אפייה: 0:40 דקות
סך הכל: 13:10 דקות
כמות: 8 מנות

הפוסט הישן ביותר
הפוסט החדש ביותר

השאר תגובה

לידיעתך, תגובות חייבות להיות מאושרות לפני שיפורסמו

מוצרים מן החנות

סגור

עכשיו במקס ברנר

🚚 - משלוח חינם ברכישה מעל 199  ₪

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

חפש

עגלת קניות

העגלה שלך כרגע ריקה.
קנה עכשיו