טירמיסו של שוקולד לבן אייריש קרים ואספרסו איטלקי אמיתי
מאת
מקס ברנר
מצרכים
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוסות ( 190 גרם) שוקולד לבן קצוץ
1 כוסות נס קפה חזק או אספרסו, מצונן לטמפרטורת החדר
כוס אייריש קרים
3 ביצים מופרדות
⅛ כפית מלח
6 כפות סוכר
1 כוסות גבינת מסקרפונה
18 בישקוטים גדולים ( 10 ס"מ) או 40 קטנים (5 ס"מ)
אבקת קקאו לקישוט
כלי זכוכית בגודל 20X20 ס"מ
אופן ההכנה
בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את . כוס השמנת המתוקה לרתיחה. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד הלבן ויוצקים מעליו את השמנת החמה. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק. מניחים בצד להתקרר.
בקערה שטוחה מערבבים את הקפה עם האייריש קרים.
בקערת מיקסר עם מטרפה טורפים את החלבונים לקצף אוורירי. מוסיפים את המלח וממשיכים להקציף במהירות בינונית עד שהקצף יציב. מוסיפים בהדרגה 3 כפות מהסוכר וממשיכים להקציף עד שהקצף מבריק ויציב.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם 3 כפות הסוכר הנותרות לקרם סמיך ובהיר — כ־ 3 דקות.
בזרם דק ותוך ערבוב בלתי פוסק, מוסיפים את קצף החלמונים לקרם השוקולד שהתקרר.
כעת מקפלים בעדינות את גבינת המסקרפונה לבלילת השוקולד והחלמונים עד לקבלת קרם אחיד.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה בעדינות לתוך קרם המסקרפונה, החלמונים והשוקולד.
מקפלים גם את קצף החלבונים לתוך הקרם ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים את הטירמיסו: טובלים בזריזות את הבישקוטים בזה אחר זה בתערובת הקפה ומניחים אותם בכלי הזכוכית. שופכים חצי מהקרם על הבישקוטים ומעליו מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה. יוצקים מעל את יתרת קרם המסקרפונה ומשטחים במרית. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים לילה שלם. לפני ההגשה זורים מעל את אבקת הקקאו.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.