מרגריטה של ליצ'י ומנדרינות מוגשת עם סוכריית בוטנים עטופה בשוקולד מריר ומלח ים
מאת
מקס ברנר
מצרכים
למרגריטה
20 קוביות קרח
כוס טקילה
כוס וודקה מנדרינות
מיץ מ־ 4-3 פירות ליים, סחוט טרי
12 ליצ'י טריים או משומרים
שמים את כל החומרים בבלנדר ומפעילים אותו עד לקבלת תערובת חלקה.
לסוכריות הבוטנים
1.3 ק"ג טופי
200 גרם חמאה מלוחה
2 כפות סוכר
2 כוסות בוטנים קלויים ומומלחים, ועוד
קצת לקישוט
1 כוס (150 גרם) שוקולד חלב קצוץ
מלח ים מאיכות טובה, לפי הטעם
אופן ההכנה
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה משומן מעט.
מחברים מדחום לסוכר לסיר קטן בעל תחתית עבה וממיסים בסיר את החמאה והסוכר. תוך כדי ערבוב במרית עמידה בחום מביאים את הבלילה לרתיחה וממשיכים לבשל ולערבב עד לקבלת גוון חום־זהוב ועד שהמדחום מגיע ל־ 150 מעלות. מסירים את הבלילה מהאש.
מוסיפים את הבוטנים לתערובת — בזהירות, שלא תתיז — מערבבים ויוצקים על נייר האפייה. באמצעות מרית משטחים את הטופי באופן שווה על כל התבנית.
מניחים לטופי להתקשות במשך דקה אחת ומפזרים מעליו את השוקולד. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומורחים אותו בצורה שווה על כל הטופי.
מעל השוקולד מפזרים מלח ים לפי הטעם ו/או עוד בוטנים. מצננים לפחות 45 דקות, חותכים לקוביות ומגישים.