תפוח לונה פארק בציפוי קרמל אדום מבריק ותחתית של שוקולד לבן וצנוברים
מאת
מקס ברנר
מצרכים
6 תפוחים בגודל בינוני
4 כפות חמאה
2 כפות סוכר
כוס סירופ תירס בהיר
גרידה ומיץ מ־ 2 תפוזים
כוס שמנת מתוקה
6-4 טיפות צבע מאכל אדום
1 כוס (150 גרם) שוקולד לבן קצוץ
2 כוסות צנוברים קלויים וקצוציםבצלחת שטוחה
6 שפודים חזקים
מדחום של סוכר
אופן ההכנה
מכינים את התפוחים: תוקעים את השפודים בליבות התפוחים ומוודאים שהם יציבים, כדי שלא ייפלו בעת הטבילה בסירופ.
מניחים רשת של תנור מעל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
בוחרים סיר קטן בעל שוליים גבוהים כדי ליצור "אמבטיית קרמל" לטבילת התפוחים. מניחים את הסיר על להבה גדולה וממיסים בתוכו את החמאה עם הסוכר, סירופ התירס, גרידת התפוזים ומיץ התפוזים. תוך כדי בחישה מביאים את התערובת לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהקרמל מקבל גוון חום־זהוב ומדחום הסוכר מורה על 140 מעלות — כ־ 5 דקות.
מנמיכים את הלהבה, נזהרים שהקרמל לא יתיז, ומוסיפים לתוכו בזרם דק ותוך כדי ערבוב את השמנת המתוקה. מסירים את הסירופ מהאש ומוסיפים לו צבע מאכל אדום, בכל פעם כמהטיפות, עד לקבלת הצבע הרצוי.
טובלים כל תפוח בשלמותו בתוך הקרמל. מוודאים שהקרמל איננו קר ושהציפוי אינו עבה מדי. אם הקרמל התקרר, מחזירים אותו לאש לחימום קצר. מניחים את התפוחים על הרשת, לקירור, ועל מנת שעודפי הקרמל יטפטפו למטה. כאשר הקרמל מתקרש מחממים סכין חדה וחותכים את הטיפות שהתקשו.
בקערה קטנה ממיסים את השוקולד הלבן. אוחזים בשפוד, מניחים אותו על דופן הקערה, ובתנועה סיבובית מצפים את השליש התחתון של כל תפוח ומייד מגלגלים בצנוברים. מניחיםאת התפוחים להתקרר. מגישים כמה שיותר קרוב לזמן ההכנה כדי שציפוי הקרמל יישארטרי וטעים.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.