המבורגר שוקולד עם מרשמלו נמס, קטשופ תותים וחרדל עשוי קרם וניל־אגוזים
מאת
מקס ברנר
מצרכים
להמבורגרים
1 כוסות שמנת מתוקה
2 כוסות ( 375 גרם) שוקולד מריר קצוץ
קורט פלפל שחור
2 כפות רום חום, רצוי מיושן
קורט מלח ים
5 טבעות אפייה ממתכת בקוטר 9 ס"מ
לרוטב "חרדל" וניל־אגוזים
1 כוס (150 גרם) שוקולד לבן קצוץ
⅓ כוס חלב
⅓ כוס אגוזי לוז טחונים
לרוטב "קטשופ" תות
3 כפות מים חמים
כוס סוכר
2 כוסות מחית תותים
1 כף וודקה
מיץ מלימון אחד
3 כפות טבסקו
להגשה
5 לחמניות המבורגר
15 יחידות מרשמלו
אופן ההכנה
מכינים את ההמבורגרים: בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את השמנת לרתיחה ומוסיפים את הפלפל. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד המריר ויוצקים עליו את השמנת החמה. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס, מוסיפים את המלח והרום ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק.
מרפדים תבנית אפייה המתאימה למקרר בנייר אפייה, ומניחים עליה את טבעות המתכת. יוצקים את קרם השוקולד לתוך הטבעות ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות, עד שההמבורגרים מתקשים.
מכינים את רוטב ה"חרדל": בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד הלבן ומוזגים עליו את החלב. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ובוחשים לקרם חלק. מערבבים פנימה את אגוזי הלוז הטחונים.
מכינים את רוטב ה"קטשופ": בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר, ומערבבים עד להמסת הסוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר. מוזגים את סירופ הסוכר לתוך שייקר ומוסיפים לו את מחית התותים, מיץ הלימון והטבסקו. מנערים היטב.
מדליקים את הגריל בחום גבוה. מניחים את החלק העליון של לחמניות ההמבורגר על מגש כשצידן העליון כלפי מטה, ומניחים עליהן את המרשמלואים. מניחים מתחת לגריל עד להשחמת והמסת המרשמלו — 3-2 דקות.
מורחים רוטב "חרדל" ורוטב "קטשופ" על חלקן התחתון של הלחמניות, מעליהם מניחים את המבורגר השוקולד וסוגרים בחלק העליון של הלחמנייה. מגישים מייד
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.