12 לחמניות בריוש או כל לחמנייה מקמח לבן או 5 פרוסות עבות של לחם לבן — חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ ומונחות בקערה גדולה
2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה
בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את החלב והשמנת לרתיחה. בקערה חסינת חום שמים ⅓ 1 כוסות מהשוקולד המריר, ויוצקים עליו את תערובת השמנת החמה. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים, החלמונים והסוכר לתערובת אחידה. תוך כדי ערבוב רצוף במטרפה מוסיפים בזרם דק את גנאש השוקולד לתערובת הביצים.
את פודינג השוקולד שהתקבל יוצקים לקערה עם קוביות הלחם או הבריוש. מוסיפים לקערה את יתרת השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב. מניחים לפודינג להיספג בלחם — כ־ 10 דקות.
מחממים את התנור ל־ 160 מעלות. מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בניירות אפייה ומעבירים לתוכן את תערובת הלחם והשוקולד. מכניסים לתנור ואופים עד לקבלת צבע זהוב־ שחום ומרקם פריך, ועד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא נקי — כ־ 30 דקות.
מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר 30 דקות ורק אז מוציאים מהתבנית. חותכים את המאפה לפרוסות בעובי כ־ 1 ס"מ ומגישים עם מעט רוטב וניל
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.