טמפורה של טראפל אמרטו ושוקולד טהור
קטגוריה
קינוח
מנות
30 כדורים
זמן הכנה
2 שעות
זמן בישול
02:20 שעות

מצרכים
2 כוסות (420 גרם) שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה רכה
1 כוסות שמנת מתוקה
3 כפות ליקר שקדים (או ליקר אחר)
1 ביצה
כוס קמח
פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון
אופן ההכנה
בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את השמנה לרתיחה. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד, שופכים עליו את השמנת והליקר, מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים לקרם חלק.
בקערה נפרדת מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את התערובת לגנאש השוקולד, מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
מרפדים תבנית שנכנסת למקפיא בנייר אפייה. באמצעות כף גלידה קטנה או כף רגילה צרים מקרם השוקולד כדורים בקוטר 5 ס"מ, ובידיים מקומחות באבקת סוכר מגלגלים את הכדורים ומחליקים אותם. מניחים את הכדורים על גבי התבנית ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.
מכינים שלוש קערות: אחת עם הביצה הטרופה, אחת עם הקמח ואחת עם פירורי הלחם. את הכדורים הקפואים מגלגלים תחילה בביצה, אחר כך בקמח, שוב בביצה ובסוף בפירורי הלחם.
מכניסים את הכדורים למקרר לכמה דקות, מוציאים וחוזרים על פעולת הציפוי — ביצה, קמח, ביצה ופירורי לחם. מכניסים שוב את הכדורים למקפיא לשעה אחת לפחות.
בסיר עמוק מביאים את השמן לחום של 190 מעלות. מכניסים בזהירות בכל פעם כמה כדורים לשמן ומטגנים אותם עד להשחמה — כ־ 2 דקות. מגישים מייד