דייסת טופי עם לב גדול של שוקולד חלב נמס
קטגוריה
קינוח
מנות
4
זמן הכנה
25 דקות
זמן בישול
10 דקות
דייסת טופי עם לב גדול של שוקולד חלב נמס
מאתמקס ברנר

מצרכים
2 כוסות חלב
כפית מלח
כוס קמח סולת
כוס סוכר
3 כפות מים
כוס שמנת מתוקה
חפיסת שוקולד חלב שבורה לרבעים, לקישוט
לדייסה
לטופי
אופן ההכנה
בסיר בינוני בעל תחתית עבה מביאים את החלב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וטורפיםבאיטיות פנימה את המלח וקמח הסולת. כאשר הדייסה מתחילה להסמיך מחליפים אתהמטרפה בכף עץ וממשיכים לערבב עוד כדקה אחת. אם רוצים מרקם נוזלי יותר מוסיפים עוד חלב. מכבים את האש ושומרים חם.
בסיר קטן מעל להבה בינונית־חזקה מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטרוף מדי פעם עד לקבלת קרמל זהוב־שחום — כ־ 8 דקות. תוך כדי ערבוב מוסיפים בזהירות את השמנת, כדי לעצור את בישול הקרמל. ממשיכים לטרוף עד שנוצר קרמל חלק ועשיר, מבשלים דקה נוספת ואז מסירים מהאש ומקררים 3-2 דקות.
לפני ההגשה מחלקים את דייסת הסולת ל־ 4 קערות הגשה. לכל קערה מוזגים כף של קר מלחם, מניחים מעל גוש של שוקולד ומניחים לו להינמס.