240 גרם פטל ועוד קצת לקישוט (טרי או קפוא, מופשר ומסונן)
2 ביצים מופרדות
3 חלבונים
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
1 כף אבקת קקאו מנופה
1 חפיסת שוקולד לבן מגוררת
אופן ההכנה
בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את השמנת והחמאה לרתיחה. שמים את שוקולד החלב בקערה חסינת חום ויוצקים עליו את תערובת השמנת החמה. מניחים לדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
בבלנדר או במעבד מזון מרסקים את הפטל ומעבירים את המחית דרך מסננת דקה. מערבבים את מחית הפטל עם גנאש השוקולד ומניחים להתקרר במשך 15 דקות לפחות.
כאשר גנאש השוקולד־פטל התקרר טורפים לתוכו את החלמונים בזה אחר זה.
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים להם בהדרגה את המלח, הסוכר ואבקת הקקאו. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מעבירים 2 כפות מהקצף אל תוך תערובת השוקולד ומערבבים ליצירת תערובת אוורירית יותר, ואז מקפלים בעדינות את יתרת הקצף לתוך תערובת השוקולד. מכסים את המוס בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־ 6 שעות לפחות, ורצוי ללילה שלם. לפני ההגשה זורים שבבי שוקולד לבן מעל ומקשטים בפטל.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.