מכינים את הסופגניות: בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח. בעזרת האגודל יוצרים שקע במרכז תערובת הקמח.
בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר עם החלב החם. לאט ובזהירות מוזגים את תערובת החלב אל תוך השקע שבקמח ומפזרים מעל הנוזלים את השמרים. בעזרת מזלג מערבבים את השמרים עם החלב, ומשתדלים שלא לגעת בקמח. לסיום זורים מעט קמח על גבי תערובת החלב והשמרים ומניחים עד שהשמרים מתחילים לבעבע דרך ציפוי הקמח.
באצבעות או במזלג מערבבים את הקמח ותערובת השמרים, בתחילה בתנועות קלות לכיוון מרכז הקערה ואז בתנועות לישה. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ללוש בידיים על גבי משטח מקומח) ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בכל פעם שהתערובת מתחילה להתייבש. מוסיפים את החמאה המומסת, מעבדים עד לקבלת בצק חלק, וממשיכים לעבד עוד 8-5 דקות.
מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט והופכים אותו כדי לשמנו מכל הצדדים. מכסים במגבת מטבח ומניחים עד להכפלת הנפח — שעה עד שעתיים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעובי של כ־ 1 ס"מ ובאמצעות חותכן או כוס בקוטר 9 ס"מ חותכים אותו לעיגולים. מניחים את עיגולי הבצק על נייר האפייה, מכסים אותם במגבת ומניחים לתפוח במשך 30 דקות.
בסיר עמוק מחממים שמן לטמפרטורה של 185 מעלות. מחליקים בזהירות כמה סופגניות לתוך השמן ומוודאים שהן רחוקות זו מזו. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה — כדקה מכל צד. בכף מחוררת מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים אותן להתקרר על גבי רשת.
מכינים את המלית: בסיר קטן מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. בקערה חסינת חום טוחנים מעט את הפטל בבלנדר ידני. מוסיפים למחית את שוקולד החלב ויוצקים מעל את השמנת החמה. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את המלית לשקית זילוף, וכאשר הסופגניות התקררו לטמפרטורה נוחה למגע, מחדירים את המלית דרך פתח בתחתית לתוך כל אחת. זורים אבקת סוכר מעל ומגישים מייד.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.