ממרח שוקולד עם שברי שקדים על טוסט של בריוש מתוק
קטגוריה
קינוח
ממרח שוקולד עם שברי שקדים על טוסט של בריוש מתוק
מאתמקס ברנר
מצרכים
1 כפית דבש
כוס חלב חם
1 כפיות שמרים יבשים
1 כוסות קמח
1 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
1 כף מים חמים
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 ביצים ועוד 1 ביצה לזיגוג
כוס שוקולד צ'יפס מריר
תבנית בגודל 11X22 ס"מ
כוס שוקולד מריר מומס, בטמפרטורת החדר
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 כפות חלב ממותק
קורט מלח
כוס שקדים מולבנים קלויים ללא קליפה, ועוד קצת לקישוט
לבריוש
לממרח השוקולד
אופן ההכנה
מכינים את הבריוש: בקערה קטנה מערבבים את הדבש והחלב החם עד שהדבש מתמוסס. מפזרים את השמרים היבשים על תמיסת הדבש ומערבבים שוב. מניחים בצד ל־ 5 דקות עד ליצירת בועות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מנפים יחד כוס קמח וכפית מלח. יוצרים שקע במרכז התערובת ושופכים את תמיסת השמרים למרכז השקע. מנפים מעל את . כוס הקמח הנותרת ומכסים עמה את תמיסת השמרים. מניחים במקום חמים ל־ 15-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתפוח וכיסוי הקמח מתחיל להיסדק.
בקערה נפרדת ממיסים את הסוכר החום במים החמים. יוצקים את התמיסה על השמרים המוקפים בקמח.
באמצעות וו הגיטרה מתחילים לערבב את השמרים, הקמח והסוכר במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה, קובייה אחר קובייה, ולאחר מכן את שתי הביצים, בזו אחר זו. כשהתערובת מתחילה להתאחד לבצק מוסיפים את השוקולד צ'יפס.
מחליפים את וו הגיטרה בקרס לישה ומעבדים את התערובת במהירות בינונית עד לקבלתבצק חלק ודביק כ־ 10 דקות. על משטח מקומח מעט ממשיכים ללוש את הבצק כ־ 5דקות נוספות. מכניסים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה, מכסים במגבת מטבחומניחים במקום חמים לשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח לשים אותו ביד כ־ 10 דקות נוספות. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליצירת מלבן בגודל התבנית. מניחים אותו בתבנית, מכסים במגבת מטבח ומניחים לשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות. מערבבים את הביצה הנותרת עם כפית מים ומברישים את חלקו העליון של הבצק. מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הבריוש עד לקבלת צבע זהוב־חום, כ־ 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות. משאירים את התנור דולק.8 . לאחר שהבריוש התקרר מעט פורסים אותו לפרוסות עבות, כ־ 1. ס"מ, ומחזירים אותן לתנור להזהבה, ל־ 5-3 דקות.
מכינים את ממרח השוקולד: בקערת מעבד מזון מניחים את כל חומרי הממרח מלבד השקדים לקישוט ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה — הממרח נשמר במקרר עד שבועימים.
לפני ההגשה מורחים את פרוסות הבריוש החמות בממרח השוקולד, ומקשטים בשקדים.