סקונס עם ג'ינג'ר מסוכר שברים עבים של שוקולד חלב וריבה של תותי חורף
מאת
מקס ברנר
מצרכים
2 כוסות קמח
כוס סוכר
⅛ כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
כוס ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
כוס שוקולד צ'יפס חלב
כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה, טרופה קלות, ועוד 1 ביצה לזיגוג
אבקת סוכר לציפוי
קצפת וריבת תותים להגשה
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.
בקערה גדולה מנפים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה. באמצעות האצבעות או בעזרת שני סכינים מערבבים את קוביות החמאה הקרה עם תערובת הקמח עד ליצירת פירורים דקים. בוחשים פנימה את הג'ינג'ר המסוכר והשוקולד.
מוסיפים את השמנת, הווניל והביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או במשטח סיליקון. על קרש חיתוך מקומח מניחים את הבצק שהתקבל ומרדדים אותו לעיגול בעובי של כ־ 1. ס"מ. את עיגול הבצק חותכים ל־ 8משולשים ומניחים אותם על נייר האפייה.
בקערית קטנה טורפים את הביצה שנותרה עם כפית מים ומברישים בזיגוג את החלק העליון של הסקונס. אופים 20-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב־שחום.
מוציאים את הסקונס ומכוונים את התנור לגריל. מנפים אבקת סוכר על הסקונס ומחזירים אותם לתנור עד להשחמה — משגיחים שהסוכר לא נשרף.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.