עוגיות שקדים קטנות עם ציפוי סוכר פריך טבולות בשוקולד חלב־קינמון
מאת
מקס ברנר
מצרכים
לעוגיות
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר ועוד קצת לקישוט
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית קינמון טחון
1 כוס שקדים טחונים
לציפוי
75 גרם שוקולד חלב
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עד ליצירת תערובת קלה ואוורירית — כ־ 3 דקות. ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ואת תמצית הווניל.
לתוך קערה נפרדת מנפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אגוז המוסקט והקינמון. מערבבים פנימה את השקדים הטחונים.
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית. אל תוך תערובת החמאה והביצים מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים את הבצק למקרר לשעה לפחות.
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או במשטח סיליקון. בעזרת שתי כפות יוצרים עוגיות קטנות ומניחים אותן על גבי נייר האפייה במרווחים של 3 ס"מ זו מזו — העוגיות מתפשטות בזמן האפייה. זורים מעט סוכר על בצק העוגיות, מכניסים לתנור ואופים עד לקבלת עוגיות דקות, זהובות־שחומות ודמויות תחרה — כ־ 8 דקות. מוציאים את העוגיות מהתנור ומקררים — על העוגיות להיות קשות לגמרי לפני הטבילה בשוקולד.
כשהעוגיות קרות, ממיסים את השוקולד ומוסיפים לו את הקינמון. טובלים כל עוגייה עד מחציתה בשוקולד החם ומכניסים אותן מייד למקרר עד להתקשות השוקולד.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.