עוגת גבינה ותפוז דם על בצק פירורים פריך עטוף בשוקולד מריר
מצרכים
לקלתית
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
כוס (75 גרם) שוקולד מריר קצוץ
למלית
1 שקית ג'לטין
6 חלמונים
1 כוס סוכר
(450 גרם גבינת שמנת (לא מופחתת שומן
מיץ מתפוז אחד
גרידה ומיץ מתפוז דם אחד
כוס שמנת מתוקה
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או תבנית טארט בעלת תחתית מתפרקת
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.
מכינים את הקלתית: בקערה שמים את החמאה והסוכר ומקציפים אותם במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד ליצירת פירורים דקים. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומהדקים אותה לתחתית ולדפנות, ליצירת קלתית עבה.
מכניסים את הקלתית לתנור, אופים עד להזהבה — כ־ 12 דקות ומוציאים.
על גבי הקלתית החמה מפזרים את השוקולד הקצוץ. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומורחים אותו בעדינות ובצורה אחידה על גבי הקלתית. מניחים לקלתית להתקרר לגמרי.
מכינים את המלית: בקערית קטנה מפזרים את הג'לטין על כמה כפיות של מים קרים. מניחים בצד לריכוך.
בינתיים, בקערה בינונית טורפים יחד את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה. מוסיפים את גבינת השמנת וממשיכים לטרוף עד לקבלת מרקם אוורירי.
בסיר בעל תחתית עבה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה יחד עם גרידת התפוז ומיצי התפוזים. טורפים פנימה את הג'לטין שהתרכך וממיסים אותו בתערובת. מסירים מן האש ומניחים בצד ל־ 5 דקות כדי לתת לטעמים להיספג.
תוך כדי ערבוב בלתי פוסק במטרפה מוזגים בזרם דק את תערובת השמנת והתפוזים על גבי תערובת הגבינה — על הזרם להיות דק כדי להבטיח השוואה איטית של הטמפרטורות ולוודא שהחלמונים לא יתגבשו. כאשר התערובות מאוחדות מניחים למלית להתקרר.
את המלית שהתקררה שופכים על גבי הקלתית המצופה בשוקולד. מיישרים את פני השטח של המלית, מכסים את הפאי ומכניסים למקרר ל־ 6 שעות לפחות ורצוי ללילה. מגישים קר.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.