תבנית עגולה לעוגה בקוטר 22 ס"מ משומנת בחמאה ומקומחת
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
מכינים את הבצק: במיקסר ידני מקציפים את החמאה עם . כוס סוכר עד לקבלת קרם אוורירי. תוך כדי הקצפה מוסיפים בזה אחר זה את החלמונים, תמצית הווניל והשוקולד המומס, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים לקצף אוורירי. מוסיפים את . כוס הסוכר הנותרת וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ואז מוסיפים אותם בהדרגה אל בלילת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים כף גדולה של קצף חלבונים לתוך תערובת השוקולד והקמח ומערבבים היטב, לאוורור התערובת, ואז מקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף.
את הבלילה שהתקבלה יוצקים אל תוך תבנית האפייה ומכניסים לתנור עד שהעוגה תופחת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט נקי — כ־ 40 דקות. מצננים לחלוטין.
מכינים את הציפוי: בקערה גדולה חסינת חום שופכים את המים החמים על החמאה והשוקולד, מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ואז בוחשים עד לקבלת קרם חלק.7 . מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר ובמיקסר ידני מעבדים את התערובת עד לקבלת קרם אוורירי וחלק — 7-5 דקות.
מרכיבים את העוגה: על מגש גדול מניחים את העוגה ופורסים אותה בצורה אופקית לארבע שכבות. מורחים ריבה על שלוש השכבות התחתונות ומניחים אותן זו על זו. מניחים מעל את השכבה הרביעית ושופכים עליה את הציפוי בעודו חם — נותנים לציפוי לטפטף מהצדדים. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.