400 גרם שוקולד מריר, בחפיסות של100 גרם או בחפיסה אחת גדולה, לציפוי
תבנית מאפינס עם 12 שקעים, משומנת מעט
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־ 175 מעלות.
בקערה בינונית טורפים במטרפה את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף בהיר וסמיך — כ־ 5 דקות. בקערה נפרדת מקציפים במיקסר ידני את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף רך.
לתוך קערה שלישית מנפים את הקמח ואבקת הקקאו, ומקפלים אותם בעדינות לתוך תערובת החלמונים. טורפים פנימה את החמאה המומסת ואז מקפלים בעדינות לתוך הבלילה גם את קצף החלבונים.
יוצקים את הבלילה שהתקבלה לתוך השקעים שבתבנית, עד ל־ . מגובהם. מכניסים לתנור ואופים עד שקיסם הננעץ באמצע מאפין יוצא כמעט נקי — כ־ 12 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר כחצי שעה ואז הופכים את העוגות הקטנות על רשת, להמשך הקירור. חותכים כל מאפין לשלוש שכבות, לרוחב, ומניחים בצד — מוודאים ששלושת החלקים המרכיבים כל מאפין יישארו יחד.
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפתיציבה.
מרכיבים את העוגות: מרפדים תבנית שנכנסת למקפיא בנייר אפייה. מניחים על התבנית את השליש התחתון של מאפין אחד, עם הצד החתוך כלפי מעלה. מורחים עליו שכבה נדיבהשל קצפת ועליה מניחים 3 דובדבנים. מכסים בשכבה השנייה של המאפין, מורחים גם אותה בקצפת ומניחים עליה 3 דובדבנים נוספים. מכסים בשכבת המאפין העליונה ומצפים את כלהעוגה בצורה אחידה בקצפת. חוזרים על התהליך עם המאפינס הנותרים, עד לקבלת 12עוגות קטנות מצופות קצפת. מכניסים למקפיא לשעה אחת.
בינתיים, לתוך קערה שטוחה וגדולה מגררים את השוקולד המריר באמצעות קולפן ירקות, ליצירת "קליפות" שוקולד.
מוציאים את העוגות מהמקפיא, מגלגלים בזהירות כל עוגה בתוך "קליפות" השוקולד, מקשטים בעוד קצת זילופי קצפת ומניחים דובדבן אחד מעל.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.