מכינים את המלית: בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את חלב הקוקוס והחלב לרתיחה. בקערה חסינת חום מקציפים את הסוכר, החלמונים והקורנפלור, עד לקבלת קצף סמיך וחלק. מוזגים מעט חלב לקצף החלמונים, להשוואת הטמפרטורות. תוך כדי הקצפה במטרפה מוסיפים בהדרגה את יתרת החלב אל הקצף. וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה. יוצקים את הבלילה בחזרה אל הסיר וטורפים על להבה קטנה עד שהקרם מסמיך.מסירים מהאש ומכניסים למקרר ללילה.
מכינים את הפרופיטרולים: בסיר בעל תחתית עבה מביאים את החלב והחמאה לרתיחה.בקערה בינונית מנפים יחד את הקמח והמלח ומוסיפים אותם לתערובת החלב בבת אחת. בכף עץ מערבבים היטב עד שהקמח נספג לחלוטין, ומסירים מהאש.
מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מעבדים במהירות נמוכה עד שהתערובת מתקררת.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומוודאים בכל פעם שהביצה נבלעה לגמרי בבצק לפני שמוסיפים את הביצה הבאה. אם הבצק מתגבש ועובר זמן עד שהוא חוזר למצבו הקודם, סימן שהוספת הביצים היתה מהירה מדי, ואז ממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם חלק. על הבצק להיות בעל מרקם הניתן לזילוף, לא קשה ולא נוזלי מדי.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 2 ס"מ, ומזלפים על נייר האפייה גבעות קטנות בקוטר 3-2 ס"מ. מרטיבים את קצה האצבע ולוחצים על קצה כל גבעה כדי לשטח את חלקה העליון. מכניסים לתנור ואופים עד לקבלת צבע זהוב־שחום ומרקם אוורירי— כ־ 18 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את הפרופיטרולים בפנים עוד 10 דקות. מוציאים ומניחים להגיע לטמפרטורת החדר.
מכינים את המטבל: בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את השמנת והליקר לרתיחה, מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
לפני ההגשה חותכים כל פרופיטרול לשניים בצורה אופקית וממלאים אותו בקרם. טובלים את חלקו העליון במטבל השוקולד ליצירת "כובע", זורים מעל אבקת סוכר ומגישים מייד.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.