מניחים שתי רצועות של ניילון נצמד על גבי תבנית אינגליש קייק — רצועה אחת בכל כיוון, כך שהניילון ישתפל מכל ארבעת צידי התבנית. מכניסים את התבנית למקפיא בזמן הכנת הגנאש והגלידה.
מכינים את הגנאש: בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה. בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד המריר ושופכים עליו את השמנת החמה ואת הליקר. מחכים כדקה אחת עדשה שוקולד נמס ומערבבים לקבלת קרם חלק. את גנאש השוקולד יוצקים לתוך התבנית הקפואה ומשטחים לשכבה אחידה. מחזירים את התבנית למקפיא.
בקערה גדולה וחסינת חום המונחת על סיר מים רותחים (סיר כפול) טורפים את החלמונים עם הסוכר. ממשיכים לטרוף ללא הפסקה, כדי למנוע מהחלמונים להתבשל, עד לקבלת תערובת בהירה וכפולה בנפחה — כ־ 5 דקות. בסיום התהליך על התערובת להיראות כמו בלילה סמיכה וצהובה של עוגה. מסירים את התערובת מהאש וממשיכים לטרוף עד שהיא מתקררת.
בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מאווררים את תערובת החלמונים עם כף אחת מהקצפת, ואז מקפלים את יתרת הקצפת לתוך תערובת החלמונים.
מחלקים את הגלידה הבסיסית בין שתי קערות — לאחת מוסיפים את מחית הבננות והפינה קולדה ולשנייה את מחית התותים והקלבאדוס. מקפלים בעדינות את המחיות לתוך הגלידה ויוצקים את התערובות לתוך התבנית הקפואה, זו מעל זו. מקפלים את הניילון הנצמד על הגלידה ומכניסים למקפיא ללילה.
מוציאים את הגלידה מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה, כדי שתתרכך. הופכים אותה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.