פודינג וניל של שוקולד לבן ועשב לימון עם ליצי ביין מתוק
מאת
מקס ברנר
מצרכים
1 קופסת ליצ'י משומר ללא הנוזלים
כוס יין קינוח מתוק (כגון מוסקט)
כוס חלב
כוס סוכר
1 גבעול למון גראס כתוש
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
כוס (75 גרם) שוקולד לבן קצוץ ועוד
חפיסת שוקולד לבן מגוררת לקישוט
אופן ההכנה
משרים את הליצ'י ביין במשך שעה. מסננים את הפירות מהנוזלים ומניחים בצד, את הנוזלים שומרים לשלב הכנת הפודינג.
בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים לרתיחה את החלב יחד עם כפית מן היין שנשמר.מוסיפים חצי מכמות הסוכר, את הלמון גראס ותמצית הווניל. מסירים מהאש, מכסים ומניחים לספוג טעמים כעשר דקות.
לתוך קערה נפרדת מנפים את הקורנפלור. מוסיפים את הביצים ואת יתרת הסוכר וטורפים עד ליצירת בלילה חלקה ללא גושים
מוציאים את עלי הלמון גראס מתערובת החלב. מביאים שוב את החלב לרתיחה עדינה וטורפים לתוכו את השוקולד הלבן עד ליצירת תערובת חלקה. מסירים מהאש.
לתוך בלילת הביצים מוזגים בזרם דק ותוך כדי ערבוב בלתי פוסק במטרפה את תערובת החלב החם. מחזירים את הבלילה שהתקבלה אל הסיר וממשיכים לטרוף מעל להבה נמוכה עד שהיא מסמיכה למרקם של פודינג — כ־ 5 דקות. יש להימנע מבישול יתר — הפודינג יסמיךעוד כאשר יתקרר. מניחים להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
אל הפודניג הקר מוסיפים את הליצ'י בתנועות קיפול עדינות. יוצקים לקעריות הגשה אישיות ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לכמה שעות לפחות, ורצוי ללילה. לפני ההגשה מקשטים בשבבי השוקולד הלבן.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.