קליפות תפוזים מסוכרות בשוקולד לבן והל מגולגלות בשברי קורנפלקס
מצרכים
5 תפוזים
2 כוסות סוכר
3 כפיות תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס (150 גרם) שוקולד לבן קצוץ גס
2 כפיות הל טחון
2 כוסות קורנפלקס כתוש
אופן ההכנה
בסכין חדה קוטמים את החלק העליון והתחתון של כל תפוז, וחותכים מהקליפה רצועות ברוחב כ־ 2 ס"מ ובאורך התפוז. מקפידים לא לקלוף את החלק הלבן של הקליפה, אלא רק את החלק הכתום, המריר.
בסיר גדול מרתיחים מים. מוסיפים את קליפות התפוזים למים ומרתיחים אותן במשך 2 דקות, ואז מוציאים ושוטפים אותן במים קרים. חוזרים על פעולת ההרתחה, הסינון והשטיפה פעמיים נוספות, כדי להוציא את המרירות מן הקליפות.
ממלאים סיר בארבע כוסות מים ומוסיפים להם את הסוכר והווניל. כשהמים רותחים מכניסים אליהם את הקליפות. מקטינים את הלהבה לרתיחה עדינה ומכסים את הסיר. מבשלים שעתיים, מסירים מהאש ומשאירים את הקליפות בתוך הסיר עם המים 6 שעות לפחות ורצוי לילה שלם. מוודאים שהן רכות מאוד לפני המשך העיבוד.
מוציאים את הקליפות מן המים ומניחים אותן על רשת לייבוש.
את הקליפות היבשות מגלגלים בסוכר עד שהן מצופות לגמרי.
מרפדים תבנית שנכנסת למקרר בנייר אפייה. בקערה ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים אותו עם ההל והקורנפלקס הכתוש. טובלים כל קליפה בתערובת השוקולד, מניחים על נייר האפייה ומכניסים את התבנית למקרר עד שהשוקולד מתקשה — לפחות 30 דקות.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.