מכינים את האגסים: בסיר בינוני מרתיחים את הסוכר עם המים עד להמסת הסוכר. מסירים מהאש, מוסיפים את האגסים והיין ומכניסים למקרר ל־ 12 שעות לפחות. מוציאים את האגסים הקצוצים מהסירופ, מייבשים אותם ומניחים בצד.
מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח, הביצה והחלמון. בקערה קטנה שמים את השמרים והחלב החם ומערבבים עד להמסת השמרים. מוסיפים את תמיסת השמרים לקערת הקמח.
בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, ומוסיפים גם אותה לקערת הקמח. לשים הכול יחד כ־ 5 דקות עד לקבלת בצק חלק, מכסים את הקערה במגבת מטבח ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למרובע בעובי כ־ 1 ס"מ, וחותכים אותו למלבנים בגודל 7X12. ס"מ.
מכינים את מלית הגבינה: בקערה בינונית מערבבים את גבינת המסקרפונה, הסוכר, הקורנפלור והחלמון. מוסיפים . כוס מוצרלה ומערבבים היטב.
מרכיבים את הבורקסים: מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. לוקחים בכל פעם מלבן בצק אחד ומורחים על חציו שכבה דקה של תערובת הגבינה. מפזרים מעל אגסים ושוקולד חלב קצוץ, מקפלים את המלבן לשניים, לכיסוי המלית, וצובטים מכל הצדדים לסגירה. את הכיסון שנוצר מניחים על נייר האפייה. חוזרים על הפעולה עם כל מלבני הבצק.
בקערית קטנה מערבבים את חלמון הביצה עם המים. מברישים את הכיסונים בעדינות בזיגוג ומפזרים מעל את יתרת המוצרלה. מכניסים לתנור ואופים עד לקבלת צבע זהוב־שחום — כ־ 25 דקות. מגישים חם.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.