טורטייה מתוקה של קרם שוקולד, אגוזים ברזילאיים ובננות
מאת
מקס ברנר
מצרכים
לטורטייה
5 קרפים בטמפרטורת החדר (להוראות הכנה ראו מתכון בלינצ'ס הונגרי של גבינת שוקולד, צימוקים ותאנים)
1 כוס ממרח שוקולד־אגוזים (רצוי"נוטלה")
5 בננות פרוסות דק
2 כוסות אגוזים ברזילאיים קצוצים
3 כוסות קורנפלקס מתוק
2 כוסות קוקוס קלוי
לרוטב השוקולד
⅓ 1 כוסות שוקולד חלב קצוץ
⅔ כוס חלב
לרוטב הקוקוס
1 קופסת חלב קוקוס
1 כף קורנפלור מנופה
⅓ כוס סוכר
1 כף תמצית קוקוס
1 כוס קוקוס קלוי לקישוט
אופן ההכנה
מרכיבים את הקרפים: על משטח עבודה מניחים בכל פעם קרפ אחד, מורחים עליו שכבה אחידה של "נוטלה", מפזרים כמה פרוסות בננה, זורים את האגוזים, הקורנפלקס והקוקוס ומגלגלים את הקרפ.עוטפים כל קרפ בנייר שעווה וחותכים אותו באמצע באלכסון.
מכינים את רוטב השוקולד: בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד ומוזגים עליו את החלב החם. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים לרוטב חלק. מעבירים לקערת הגשה.
מכינים את רוטב הקוקוס: בקערה בינונית שמים 3 כפות מחלב הקוקוס, מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב.
לסיר קטן שופכים את יתרת חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ממשיכים לבשל וטורפים פנימה את הסוכר. מוסיפים את תערובת חלב הקוקוס והקורנפלור ובוחשים עד לקבלת תערובת סמיכה. מסירים מהאש, בוחשים פנימה את תמצית הקוקוס ומניחים להתקרר. מעבירים לקערת הגשה ומקשטים בקוקוס הקלוי.
להגשה מסדרים את הקרפים החתוכים על מגש ולידם מניחים את קערות רוטב השוקולד ורוטב הקוקוס, לטבילה.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.