5-4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לרבעים, מעורבבים עם מעט מיץ לימון
לקצפת
כוס שמנת מתוקה
1 כפית אמרטו
כוס יוגורט
אגוזי מלך קצוצים
מחבת בקוטר 30 ס"מ המתאימה גם לאפייה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: בקערה גדולה מנפים יחד את הקמח, הקקאו והמלח. מערבבים פנימה את הסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ובאצבעות או באמצעות שני סכינים מערבבים את החומרים עד לקבלת מרקם פירורי.
במרכז תערובת הפירורים שוברים את הביצה ומתחילים ללוש את התערובת תוך כדי הוספת מי הקרח כף אחר כף, עד לקבלת בצק חלק. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ומקסימום ל־ 24 שעות.
מחממים את התנור ל־ 200 מעלות.
מכינים את המלית: במחבת מעל להבה בינונית ממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד לקבלת קרמל זהוב־שחום. מוסיפים את תפוחי העץ בשכבה אחת, כשחלקם המעוגל כלפי מטה, ומבשלים עד שהם מתרככים — 10-8 דקות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח מרדדים אותו לעיגול בעובי כ־ 2 ס"מ. מניחים את הבצק מעל התפוחים ומוודאים שהם מכוסים לגמרי. מכניסים את המחבת לתנור ואופים עד להזהבה, כ־ 20 דקות. מנמיכים את התנור לחום של 175 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מקררים כ־ 5 דקות והופכים בזהירות על צלחת הגשה.
מכינים את הקצפת: בקערה גדולה מקציפים את השמנת המתוקה עם האמרטו ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה נפרדת שמים את היוגורט, ומקפלים לתוכו בעדינות את הקצפת.
פורסים את העוגה החמה למנות, ולפני ההגשה שמים ליד כל פרוסה כמה כפות מקצפת היוגורט ומפזרים עליה אגוזים קצוצים.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.