עוגת יומולדת של שוקולד עם אלף סוכריות צבעוניות
קטגוריה
קינוח
מנות
8-10
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
20 דקות
עוגת יומולדת של שוקולד עם אלף סוכריות צבעוניות
מקס ברנר

מצרכים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כפית מלח
175 גרם חמאה
1 כוסות סוכר
4 ביצים
2 כפות תמצית וניל
1 כוסות שמנת מתוקה
3 (525 גרם) כוסות שוקולד מריר קצוץ
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כף ליקר "קוואנטרו"
סוכריות צבעוניות לקישוט
תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ
לעוגה
לגנאש
לסירופ
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ.
מכינים את העוגה: לתוך קערה קטנה מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערה נפרדת, באמצעות מיקסר ידני מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית — כ־ 3 דקות. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ואז את החומרים היבשים, וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
שופכים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי — 20-18 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר על גבי רשת.
מכינים את הגנאש: בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד הקצוץ ושופכים עליו את השמנת החמה. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ואז מקציפים במיקסר ידני עד לקבלת קרם אוורירי וחלק. מניחים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
מכינים את הסירופ: בסיר בעל תחתית עבה מביאים את המים והסוכר לרתיחה, מקטינים את הלהבה לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס — כ־ 10 דקות. מוסיפים את ה"קוואנטרו" ומסירים את הסירופ מהאש.
מרכיבים את העוגה: חותכים את העוגה בצורה אופקית לשתי שכבות. מברישים את שתי השכבות בסירופ ומקפידים לא להרטיב אותן מדי. מורחים חצי מהגנאש על גבי השכבה הראשונה, מכסים בשכבה השנייה ומורחים עליה את יתרת הגנאש. משתמשים במרית ארוכה כדי להחליק את הקרם ולצפות בו את צידי העוגה.
מקשטים בנדיבות בסוכריות צבעוניות.