מכינים את הקאפקייקס. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, את תמצית הווניל ואת הבננות המעוכות.
לתוך קערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים לתערובת הביצים את החומרים היבשים ואת הרוויון לסירוגין — מקפידים להתחיל ולסיים בקמח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ואז, באמצעות מרית, מקפלים פנימה את שברי השוקולד.
ממלאים כל שקע בבלילה עד ⅔ מגובהו — הבלילה מספיקה למילוי של תבנית וחצי לפחות.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכז אחת העוגות יוצא נקי — כ־ 30 דקות
מכינים את הזיגוג: בקערה בינונית טורפים במיקסר ידני את החמאה, מיץ האננס והרום. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וטורפים עד לקבלת קרם חלק. מורחים את הזיגוג על החלק העליון של העוגות וזורים גבעות של קוקוס טחון מעל.