מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס עם המון דברים טובים בפנים
קטגוריה
קינוח
מנות
28 עוגיות
זמן הכנה
1:05 שעה
זמן בישול
10 דקות
עוגיית שוקולד צ'יפס עם המון דברים טובים בפנים
מקס ברנר

מצרכים
200 גרם חמאה רכה
1 כוסות סוכר חום
2 ביצים
1 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
כפית קינמון טחון
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית ציפורן טחון
כוס אגוזי מלך קצוצים
כוס משמשים מיובשים קצוצים
כוס קליפות תפוזים מסוכרות
כוס (80 גרם) שוקולד צ'יפס חלב קצוצים
כוס (80 גרם) שוקולד צ'יפס מריר קצוצים
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבל תערובת תפוחה ואוורירית. תוך כדי הקצפה מוסיפים לתערובת את הביצים, בזו אחר זו, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן. מוסיפים גם את האגוזים ומערבבים.
תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתוך תערובת החמאה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מערבבים פנימה גם את המשמשים וקליפות התפוז המסוכרות, ואחריהן את השוקולד צ'יפס.
מכניסים את הבצק למקרר לשעה לפחות, או יוצרים ממנו גליל, עוטפים בנייר שעווה ומקפיאים ללילה.
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בכל פעם כף מהבצק המצונן או פרוסה מהבצק הקפוא על גבי נייר אפייה, עד לגמר הבצק. אופים עד לקבלת גוון חום־זהוב — כ־ 9 דקות.