פאי שוקולד־דבש עם פקאנים קלויים ובצק פריך שמתפורר בפה
מאת
מקס ברנר
מצרכים
לקלתית
175 גרם חמאה
2 כוסות קמח
כוס סוכר
1 ביצה ועוד 1 ביצה לזיגוג
למלית
1 כוס דבש
3 ביצים גדולות
3 כפות חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אגוזי פקאן, קלויים מעט
כוס ( 40 גרם) פצפוצי שוקולד
כפית אגוז מוסקט
תבנית פאי משומנת
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והקמח עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הסוכר וביצה אחת וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק חלק. עוטפים אות הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
מחממים את התנור ל־ 160 מעלות. על גבי משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ ועובי 1 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומכסים בנייר אפייה. ממלאים את התבנית בשעועית יבשה או בכל משקולת שתמנע מהבצק לתפוח, ומכניסים לתנור. אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. משאירים את התנור דולק.
בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את הדבש לרתיחה, ואז מסירים מהאש ומניחים להתקרר כ־ 2 דקות.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים, החמאה ותמצית הווניל. ממשיכים לטרוף ומוסיפים בזרם דק את הדבש, ואחריו את אגוזי הפקאן, השוקולד ואגוז המוסקט.
יוצקים את התערובת לתוך תחתית הפאי, מכניסים לתנור ואופים עד לקבלת גוון חום־זהוב ומרקם יציב — כ־ 25 דקות.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.