וופל בלגי עם סוכריות, אננס צלוי ורוטב שוקולד־מייפל־תפוז
מאת
מקס ברנר
מצרכים
4 כפות קמח
כוס חלב
כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
1 כפיות שמרים יבשים
כוס סוכר
300 גרם חמאה רכה
2 כפיות מלח
כוס סוכריות חמאה שבורות ועוד קצת לקישוט
⅓ כוס שמנת מתוקה
1 כוסות (190 גרם) שוקולד לבן קצוץ
3 כפות מיץ תפוזים
גרידת תפוז
6 כפות סירופ מייפל
130 גרם חמאה
כוס סוכר
5 פרוסות אננס טרי בעובי של ס"מ
מכשיר להכנת ואפלים
אופן ההכנה
מכינים את הוואפלים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, החלב, השמנת, הביצים, השמרים והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה כ־ 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. אם הבצק יבש או קשה מוסיפים חלב לפי הצורך, כפית אחת בכל פעם.
מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש 15-10 דקות, עד שהבצק גמיש ואינו נדבק לדפנות הקערה — מקפידים שהבצק לא יהיה דביק.
שמים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ומניחים לו לתפוח שעה אחת. הופכים את הבצק ומכניסים למקרר לשעה נוספת. הופכים שוב ומחזירים למקרר ל־ 5 שעות נוספות לפחות.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מוסיפים את הסוכריות לבצק ולשים היטב. יוצרים מהבצק 10 כדורים, מניחים אותם על נייר האפייה, מכסים ומניחים לתפוח במקום חמים כ־ 30 דקות.
מחממים מכשיר לוואפלים. מניחים כדור בכל שקע במכשיר ואופים עד לקבלת צבע זהוב־ שחום — כ־ 3 דקות. חוזרים על הפעולה עד לגמר כדורי הבצק.
מכינים את הרוטב: בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים את השמנת לרתיחה. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד הלבן ויוצקים עליו את השמנת החמה. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס, מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומערבבים. מניחים לקרם להתקרר ובוחשים פנימה את סירופ המייפל.
מכינים את האננס הצלוי. במחבת טפלון על להבה גדולה ממיסים את החמאה. מוסיפים לה את הסוכר ואת פרוסות האננס ומטגנים עד שהן מזהיבות — כ־ 3 דקות מכל צד.
להגשה מניחים כל ואפל על צלחת, מניחים עליו חצי פרוסת אננס צלוי, מוזגים מרוטב השוקולד־תפוז־מייפל ומקשטים בסוכריות החמאה שנותרו.