בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הדבש עם המים החמים. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד שהשמרים והדבש מתמוססים. מניחים את התערובת ל־ 10-5 דקות עד להיווצרות בועות.
בקערה נפרדת מנפים יחד את המלח והקמח. מערבבים פנימה את המשמשים, התמרים, הצימוקים והשוקולד צ'יפס.
כאשר השמרים מבעבעים מפעילים את המערבל על מהירות בינונית־נמוכה ומוסיפים להם בהדרגה את החלב, החמאה, הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים, תוך כדי ערבול, את שלוש הביצים בזו אחר זו. מוסיפים בהדרגה גם את תערובת הקמח והשוקולד, כאשר מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את הקמח מצידי הקערה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחליפים את וו הגיטרה בקרס לישה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית וממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא חלק ודביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח וממשיכים לעבד אותו ביד כ־ 5 דקות. שמים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים במגבת מטבח ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח — כשעה וחצי.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או במשטח סיליקון. מניחים את הבצק בתבנית, טופחים עליו מעט וחותכים אותו ל־ 12 חלקים שווים. יוצרים את הלחמניות: לוקחים חתיכת בצק אחת, משטחים אותה מעט, מקפלים לשניים ואז יוצרים מהבצק המקופל כדור מהודק. מגלגלים את הכדור בעדינות על גבי המשטח כדי לאטום אותו. מניחים את הכדור על נייר האפייה, עם התפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל חתיכות הבצק. משאירים מרווח של 2. ס"מ בין הכדורים, מכסים את התבנית ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי נוספות.
מחממים את התנור ל־ 190 מעלות. בקערית קטנה טורפים את הביצה הנותרת עם כף אחת של מים ומברישים בזיגוג את החלק העליון של הלחמניות. זורים מעט סוכר על הזיגוג ואופים עד לקבלת צבע זהוב־חום — כ־ 15 דקות. מקררים לפני ההגשה.