מכינים את הפנקייק: בסיר קטן מביאים את החלב לטמפרטורה חמימה. בקערה בינונית שמים את השמרים, מוזגים מעליהם את החלב החם, מערבבים ומחכים כ־ 5 דקות עד להמסת השמרים.
אל תוך תערובת השמרים טורפים את הקמח, המלח והביצים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ונטולת גושים. מכסים את הקערה במגבת מטבח ומניחים לבלילה לתפוח במקום חמים במשך כשעה.
כעבור שעה, בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף מבריק ויציב. מקפלים את הקצף בעדינות לתוך בלילת הפנקייק.
על להבה בינונית־גבוהה מחממים מחבת טפלון ומניחים בה כף אחת מהחמאה. כאשר החמאה מעלה קצף ונמסה שופכים עליה שתי כפות מהבלילה. כעבור כדקה אחת, כאשר קצות הפנקייק מבעבעים והוא משחים בצידו התחתון, הופכים אותו בעדינות וממשיכים לטגן עוד כ־ 45 שניות. הפנקייק מוכן כאשר הוא זהוב־שחום מבחוץ ורך מבפנים. חוזרים על התהליך עד גמר הבלילה, ומוסיפים חמאה למחבת לפי הצורך.
מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את סירופ המייפל עד לרתיחה עדינה, ואז טורפים לתוכו את שוקולד החלב והשמנת המתוקה. מסירים מהאש, מקררים מעט ואז טורפים לבלילה חלקה.
מניחים את הפנקייק החמים על צלחות אישיות ומגישים עם פירות יער ורוטב השוקולד־ מייפל החם.