4 כלי אפייה אישיים בגודל של כוס, משומנים בחמאה ומונחים בתבנית אפייה, או כלי סופלה אחד גדול בנפח של כ־ 5 ליטר
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.
בסיר גדול מעל להבה בינונית ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומבעבעת. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד שהתערובת רותחת ומסמיכה — כ־ 2 דקות. מסירים מהאש.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. טורפים פנימה את החלמונים והאמרטו ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי. מניחים בצד להתקרר.
בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי. מוסיפים את קרם הטרטר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
מערבבים שליש מהקצף לתוך תערובת השוקולד כדי לאוורר אותה, ואז מקפלים בעדינות את התערובת לתוך הקצף שנותר עד לקבלת בלילה אחידה.
שופכים בזהירות את הבלילה אל כלי האפייה האישיים.
אופים עד שהסופלה תופח והוא יציב ויבש מבחוץ אך רטוב מבפנים — 15-12 דקות בכלים הקטנים, 20-15 דקות בכלי הגדול. אם רוצים שמרכז הסופלה יהיה יציב לחלוטין יש לאפות עוד 3-2 דקות בכלים הקטנים ו־ 6-5 דקות בכלי הגדול.
מגישים מייד. סופלה גדול מחלקים באמצעות כף הגשה. אפשר להגיש עם קצפת.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.