סופלה קלאסי של 100% שוקולד טהור
קטגוריה
קינוח
מנות
4
סופלה קלאסי של 100% שוקולד טהור
מאתמקס ברנר

מצרכים
3 כפות חמאה
3 כפות קמח
1 כוס חלב
1 כוס (150 גרם) שוקולד מריר (רצוי 70% מוצקי קקאו) קצוץ
4 ביצים גדולות מופרדות
2 כפות ליקר אמרטו
⅛ כפית קרם טרטר
1 כוס שמנת מתוקה
4 כלי אפייה אישיים בגודל של כוס, משומנים בחמאה ומונחים בתבנית אפייה, או כלי סופלה אחד גדול בנפח של כ־ 5 ליטר
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.
בסיר גדול מעל להבה בינונית ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומבעבעת. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד שהתערובת רותחת ומסמיכה — כ־ 2 דקות. מסירים מהאש.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. טורפים פנימה את החלמונים והאמרטו ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי. מניחים בצד להתקרר.
בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי. מוסיפים את קרם הטרטר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
מערבבים שליש מהקצף לתוך תערובת השוקולד כדי לאוורר אותה, ואז מקפלים בעדינות את התערובת לתוך הקצף שנותר עד לקבלת בלילה אחידה.
שופכים בזהירות את הבלילה אל כלי האפייה האישיים.
אופים עד שהסופלה תופח והוא יציב ויבש מבחוץ אך רטוב מבפנים — 15-12 דקות בכלים הקטנים, 20-15 דקות בכלי הגדול. אם רוצים שמרכז הסופלה יהיה יציב לחלוטין יש לאפות עוד 3-2 דקות בכלים הקטנים ו־ 6-5 דקות בכלי הגדול.
מגישים מייד. סופלה גדול מחלקים באמצעות כף הגשה. אפשר להגיש עם קצפת.