פודינג אורז עם תמרים, משמשים וחמוציות ורוטב שוקולד מריר עם ברנדי
מאת
מקס ברנר
מצרכים
לפודינג
4 כוסות חלב ועוד 1 כוס
כוס אורז יסמין
קורט מלח
1 כוס שמנת מתוקה
כוס ברנדי
כוס סוכר
כוס תמרים מיובשים קצוצים דק
כוס משמשים מיובשים קצוצים דק
כוס חמוציות מיובשות קצוצות דק
6 חלמונים
10-8 כלי אפייה אישיים משומנים בחמאה ומונחים בתבנית אפייה עמוקה
לרוטב השוקולד־ברנדי
כוס שמנת מתוקה
1 כף חמאה
1 כף ברנדי
כוס (225 גרם) שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
מכינים את הפודינג. בסיר בינוני מביאים את החלב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וטורפים פנימה את האורז עם קורט מלח. מכסים ומבשלים את האורז עד שהוא רך — כ־ 40 דקות.
מחממים את התנור ל־ 160 מעלות.
מערבבים את השמנת, החלב, הברנדי, הסוכר, התמרים, המשמשים והחמוציות לתוך האורז.
מוסיפים כמה כפות אורז חם לחלמונים כדי להשוות טמפרטורות ומערבבים היטב. מוסיפים בזרם דק את החלמונים החמים לתערובת האורז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים את כלי האפייה האישיים בתערובת הפודינג, ומקפידים לבחוש היטב את התערובתאחרי כל הוספה. מוזגים מים רותחים לתבנית האפייה עד לחצי גובה כלי האפייה ומכניסים לתנור. אופים עד שהפודינג יציב בצדדים אך עדיין רך במרכז — כ־ 25 דקות.
מכינים את רוטב השוקולד־ברנדי. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה יחד עם החמאהוהברנדי. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד המריר ויוצקים עליו את השמנת החמה .מחכים כדקה עד שהשוקולד נמס וטורפים עד לקבלת רוטב חלק. מוודאים שהרוטב נשארחם עד להגשה.
מוציאים את כלי הפודינג מתבנית האפייה ומניחים לכ־ 10 דקות. מעבירים אותם לצלוחיות הגשה ויוצקים סביבם "שלולית" רוטב חם