פונדו של שוקולד זוגי־מריר עם צ'ילי ולבן עם ליקר דובדבנים
מאת
מקס ברנר
מצרכים
2 כוסות שמנת מתוקה
כפית אבקת צ'ילי
כפית קינמון
⅛ כפית אגוז מוסקט
1 כוסות (225 גרם) שוקולד מריר קצוץ
1 כף שרי
1 כוסות (225 גרם) שוקולד לבן קצוץ
כלי לפונדו
אופן ההכנה
בסיר קטן מביאים כוס אחת של שמנת לרתיחה יחד עם הצ'ילי, אגוז המוסקט והקינמון. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד המריר ויוצקים עליה את השמנת החמה. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
כעת מביאים לרתיחה את כוס השמנת השנייה, ושופכים אותה לקערה ובה השוקולד הלבן. מחכים עד שהשוקולד נמס, מוסיפים את השרי ומערבבים היטב.
כדי לשמור על השוקולד חם ונוזלי למשך כשעה, מגישים כל רוטב בקערית המונחת בתוך קערית נוספת ובה מים רותחים, או מניחים את הקערות על גבי מתקן חימום מעל נר. בפונדו השוקולד מומלץ לטבול: מרשמלו, אגוזים, עוגה יבשה רכה או פירות טריים, מסוכרים או מיובשים.