בונבונים של עוגת שוקולד־בננה מצופים בשוקולד לבן ואגוז מוסקט
מאת
מקס ברנר
מצרכים
לעוגה
4 בננות בשלות
100 גרם חמאה רכה
⅓ כוס שמנת חמוצה או קרם פרש בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
1 ביצה בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
כפית מלח
כוס (80 גרם) שוקולד צ'יפס
3 כפות רום חום, רצוי מיושן
לציפוי
1 שקית ג'לטין
2 כפיות מים קרים
2 כוסות שוקולד לבן
1 כוס שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
1 כוס פרוסות בננה מיובשת
תבנית לעוגה בקוטר 26 ס"מ, משומנת בחמאה ומקומחת
אופן ההכנה
מכינים את עוגת הבננות: מחממים את התנור ל־ 200 מעלות.
בקערה גדולה מועכים את הבננות במזלג ומערבבים עם החמאה והשמנת לתערובת חלקה. תוך כדי בחישה מוסיפים פנימה בהדרגה את הסוכר, הביצה והרום.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הבננות ומערבבים לתערובת חלקה. בוחשים פנימה את השוקולד צ'יפס.
יוצקים את הבלילה אל תבנית האפייה, מכניסים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל־ -150 160 מעלות ואופים עד שהעוגה תופחת ומשחימה, כ־ 40 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר וחותכים אותה לריבועים קטנים בגודל כ־ 2. ס"מ.
מכינים את זיגוג השוקולד: בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים ל־ 3 דקות עד שכל המים נספגים.
בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה, טורפים לתוכה את הג'לטין וממשיכים לטרוף עד שהג'לטין נמס לגמרי. מוסיפים קורט אגוז מוסקט.
בקערה חסינת חום שמים את השוקולד הלבן, שופכים עליו את השמנת החמה, מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים לקרם חלק.
מרכיבים את הבונבונים: בזה אחר זה טובלים את כל ריבועי העוגה בציפוי השוקולד, ומניחים על נייר אפייה להתקרר. טובלים שוב, מקשטים כל ריבוע בפרוסת בננה מיובשת ומניחים לשוקולד להתקרר ולהתקשות לפני ההגשה.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.