כדורים של מרציפן פיסטוק עם אגוז לוז במרכזם ומצופים בשוקולד מריר
מאת
מקס ברנר
מצרכים
למרציפן
1 כוס ועוד קצת סוכר
1 כוס מים
כוס שקדים מולבנים
כוס פיסטוקים
2 כפות "גרנד מרינייה"
כוס אבקת סוכר
25-20 אגוזי לוז למילוי
כוס שוקולד מריר מומס, בטמפרטורת החדר לציפוי
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
מכינים סירופ פשוט: בסיר בעל תחתית כבדה מביאים לרתיחה 1 כוס סוכר עם 1 כוס מים, וממשיכים להרתיח עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך — 10-8 דקות. מסירים מהאש.
במעבד מזון טוחנים את השקדים והפיסטוקים עם מעט סוכר עד לקבלת אבקה דקה, ומוסיפים את ה"גרנד מרינייה".
תוך כדי פעולת מעבד המזון מוזגים בזרם איטי את סירופ הסוכר לתוך תערובת האגוזים — רק עד ליצירת משחה חלקה. כמות הסירופ שיש להוסיף תלויה בלחות שבאוויר, ולכן יש לקפיד להוסיף את הסירופ לאט־לאט, וייתכן שחצי מהכמות תספיק. מכסים ומכניסים למקררללילה שלם.
מרפדים תבנית שנכנסת למקרר בנייר אפייה. קורצים מתערובת המרציפן 25-20 כדורים, מאבקים את הידיים באבקת סוכר ובאמצעות האגודל יוצרים שקע בכל אחד מכדורי המרציפן ומכניסים לתוכו אגוז לוז שלם. מגלגלים בעדינות את הכדור ומוודאים שהמרציפן מכסה אתכל האגוז.
טובלים ומגלגלים כל כדור בשוקולד המומס עד לכיסוי מושלם, ומניחים על נייר האפייה לייבוש. מכניסים את התבנית למקרר עד להתקשות השוקולד. לפני ההגשה זורים על הכדורים מעט אבקת סוכר.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.