עוגת גזר עם שברי שוקולד חלב, ג'ינג'ר מסוכר, תמרי מג'הול ודבש פרחי בר
מאת
מקס ברנר
מצרכים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כוס דבש מאיכות טובה
2 ביצים
כוס חלב
כוס מיץ תפוזים
כוסות קמח
כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
3 (כוסות גזר מגורר (כ־ 8 גזרים
כוס תמרים מיובשים קצוצים
כוס ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
כוס (75 גרם) שוקולד מריר שבור לחתיכות
אבקת סוכר לקישוט
תבנית עגולה, משומנת מעט, בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
בקערה בינונית טורפים את החמאה והדבש לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. טורפים פנימה גם את החלב ומיץ התפוזים.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את החומרים היבשים אל תוך החומרים הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את הגזר, התמרים, הג'ינג'ר והשוקולד ומערבבים.
שופכים את הבלילה לתוך התבנית, "מקפיצים" את התבנית על השיש כמה פעמים כדי להוציא מהבלילה את בועות האוויר, ומכניסים לתנור. אופים עד להזהבה ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי — כ־ 30 דקות. מצננים על גבי רשת, ולפני ההגשה זורים מעל את אבקת הסוכר.
One or more of the items in your cart is a recurring or deferred purchase. By continuing, I agree to the cancellation policy and authorize you to charge my payment method at the prices, frequency and dates listed on this page until my order is fulfilled or I cancel, if permitted.